Nieuwsberichten

 • Een nieuwe Dorrestein bij Querido

  Uitgeverij Querido heeft het mogelijk gemaakt dat Dorresteins veelgelezen boeken over lezen en schrijven nu gezamenlijk in een heerlijk dikke en herziene versie voor iedereen beschikbaar zijn. ‘Over de schoonheid van een reis met onbekende bestemming.’ Lees meer.

 • Wat schrijvers kinderen toewensen

  Ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van het Kind vroeg Unicef schrijvers van over de hele wereld een tiny story te schrijven onder het thema ‘wat ik wens voor ieder kind’. Meer dan tweehonderd auteurs, onder wie Renate Dorrestein, deden mee. Lees meer.

 • Ontaarde Moeders opnieuw in het Duits

  Met de serie Rowohlt Repertoire belooft de Duitse uitgeverij Rowohlt een ‘Wiedersehen mit Lieblingsbüchern’ die lange tijd niet leverbaar zijn geweest. Von schlechten Müttern (Ontaarde Moeders), in de vertaling van Helga van Beuningen, is er één van. Lees meer.

 • Ook als luisterboek verkrijgbaar

  Traditiegetrouw nam Renate Dorrestein ook van Zeven soorten honger weer een audio-editie op. Beluister hier een fragment. Uitgebracht door uitgeverij Rubinstein en ook beschikbaar via Storytel.

 • Vanaf 3 juni verkrijgbaar

  De nieuwe roman van Renate Dorrestein ligt vanaf 3 juni overal in de boekwinkel. Zeven soorten honger speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo’s proberen kwijt te raken. Lees meer.

 • Lof voor Zeven soorten honger

  De eerste recensies zijn binnen! ‘De ambachtelijke manier waarop Dorrestein haar vermakelijke vertoning in elkaar heeft gezet, dwingt bewondering af,’ aldus HP/De Tijd. Lees meer.

 • Nieuwe roman op komst

  Nog vóór de zomer verrast Renate Dorrestein haar lezers met een roman over een van haar grote thema’s: eten of gegeten worden. Op 3 juni verschijnt Zeven soorten honger, waaraan zij nu de laatste hand legt. Lees meer…

 • Winnende verhalen

  De opdracht luidde: schrijf een verhaal bij het Boekenweekthema Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte… Een verhaal dat precies even lang duurt als het roken van een sigaret. Dat was dit jaar de uitdaging van de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd. Lees meer…

 • Nieuwe roman op komst

  Nog vóór de zomer verrast Renate Dorrestein haar lezers met een roman over een van haar grote thema’s: eten of gegeten worden. Op 3 juni verschijnt Zeven soorten honger, waaraan zij nu de laatste hand legt. Lees meer…