Nieuwsberichten

 • Met het oog op morgen – Writers’ Writers

  De NOS: Met het oog op morgen had op 16 februari 2015 een gesprek met Renate Dorrestein over haar favoriete schrijver Kurt Vonnegut in de serie Writers’ Writers. Met het oog op morgen heeft 37 gesprekken met schrijvers gebundeld in een boekje. Lees meer.

 • Dagelijks werk genomineerd

  Dagelijks werk is genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2018. Lees meer.

 • Het duister dat ons scheidt geïllustreerd

  Dorresteins lieveling, Het duister dat ons scheidt, is nu verkrijgbaar geïllustreerd door Sylvia Weve. Lees meer.

 • Il club delle lettrici

  Deze zomer is De leesclub verschenen bij Ugo Guanda, Dorresteins Italiaanse uitgever. Lees meer.

 • Hommage aan Renate Dorrestein

  Renate Dorrestein, jarenlang innig verbonden met de stad Haarlem, overleed onlangs op 64-jarige leeftijd in haar woning in Aerdenhout. In plaats van het laatste publieke interview dat de schrijfster zondagmiddag 10 juni in de Philharmonie zou afstaan, wordt een ‘In Memoriam’ georganiseerd. Lees verder.

 • Schenk woorden en blijf

  Een laatste groet van schrijver aan schrijver. Lees hier over de liefde voor het vak, het belang van de lezer, maar bovenal over een prille maar bijzondere vriendschap.

 • Renate Dorrestein overleden

  Op 4 mei jl. overleed schrijfster RENATE DORRESTEIN in haar woning te Aerdenhout, in bijzijn van haar dierbaren. Ze leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Renate Dorrestein werd 64 jaar. Lees verder.

 • Win een exclusief diner

  Ter gelegenheid van de verschijning van De stiefmoeder organiseert Uitgeverij Podium een verhalenwedstrijd. De opdracht is eenvoudig: vertel je eigen verhaal, gebaseerd op het thema ‘stiefmoeder’. Het verhaal mag autobiografisch zijn, maar ook compleet uit je duim gezogen.

  Bepaal zelf de wijze waarop je je verhaal wilt vertellen. Elke vorm is toegestaan: een geschreven verhaal, een strip, een filmpje, een hoorspel of een combinatie van dit alles. Alleen de lengte is aan een maximum gebonden: gebruik maximaal 1500 woorden, 10 getekende pagina’s of 5 minuten beeld/geluid.

  Renate Dorrestein zal de inzendingen zelf beoordelen. De winnaar wordt beloond met een exclusief diner met de schrijfster.

  Stuur je inzending voor 15 november 2011* naar prijsvraag@uitgeverijpodium.nl. De winnaar ontvangt voor 1 december 2011 bericht. Eventuele vragen over de prijsvraag kun je via dit adres stellen.

  * Het winnende verhaal en andere mooie inzendingen over stiefmoeders worden zowel op de site van Uitgeverij Podium als op die van Renate Dorrestein gepubliceerd.