Zolang er leven is & is er hoop wint prijs

Amsterdam, 14 september 2010 | Persbericht

De dwarsligger Zolang er leven is & is er hoop van Renate Dorrestein wordt bekroond met de Inclusieve Griffel 2010

Vorige week maakte de vereniging Inclusie Vlaanderen bekend dat is er hoop bekroond is met de Inclusieve Griffel 2010 . Gisteren werd echter besloten de parallelromans Zolang er leven is & is er hoop in hun totaliteit te bekronen. De romans zijn alleen in dwarsligger® gezamenlijk uitgebracht.
De Inclusieve Griffel is een initiatief van de vereniging Inclusie Vlaanderen. Zij bekronen jaarlijks het werk van een auteur ‘die een personage met een verstandelijke handicap op een vanzelfsprekende manier in een boek integreert’, aldus Kathelijne De Brauwer van Inclusie Vlaanderen.
In Zolang er leven is verdwijnt een baby spoorloos. De ontvoerder wordt nooit gevonden.

In is er hoop  maken we kennis met de ontvoerder: Igor, een jongen die op een sociale werkplaats werkt, bij zijn oma woont en de wereld beziet op zijn geheel eigen manier.

Renate Dorrestein is blij verrast met de prijs. ‘is er hoop werd in Vrij Nederland gerecenseerd onder de kop ‘Onder mongolen’. Dat vond ik hel veelzeggend. Zodra het gaat over iemand met een verstandelijke beperking, denkt iedereen zich alles te kunnen permitteren.  Goed dat er een prijs voor deze kwetsbare personages bestaat.’

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 6 november om 11 uur tijdens de Antwerpse Boekenbeurs.