reddende engel 220

De pers over Reddende engel

‘De warmte van Dorresteins psychologisch inzicht en haar grote verteltalent zijn meeslepend.’ Algemeen Dagblad (vier sterren).

‘Beeldend, spannend en humoristisch, doorspekt van een milde ironie, niet weg te leggen, vol scènes die zich vastklauwen in je geheugen.’ Volkskrant Magazine.

‘De schrijfster heeft weer een puik boek afgeleverd, een klassieke Dorrestein, waarin al haar stijlkenmerken en haar favoriete thema’s terug te vinden zijn. Ze laat in haar verhalen graag zien dat het alledaagse al eng genoeg is. Het gevaar is dichterbij dan we denken. De huiselijke kring biedt niet altijd de bescherming die we zoeken.’ De Telegraaf (vier sterren).

‘Er klopt hier iets niet, voelt Sabine, en daar heeft ze gelijk in. En gevaarlijk wordt het ook.’ Margriet

‘Met onderkoelde humor en vileine observaties heeft Renate Dorrestein een onvervalste gothic novel geschreven.’ ZIN

‘Het is met de teksten van Dorrestein als met hogeschoolacrobatiek: ze schrijft met zo’n vanzelfsprekend gemak dat je haast over het hoofd ziet hoe goed het is.’ Gooi- en Eemlander (vier sterren)

‘Wat een spannend, beklemmend en gelaagd boek. Dorrestein is een meesterverteller. Je bent gewaarschuwd: je kunt deze roman niet meer wegleggen als je eenmaal bent begonnen met lezen.’ Allesoverboekenenschrijvers.nl (vier sterren)

‘Het verlangen om Sabine bij de schouders te grijpen en toe te schreeuwen dat het hoog tijd is om haar biezen te pakken, bekruipt de lezer. () Het is niet alleen een ontluisterend inkijkje in de keuken van een merkwaardig gezin, maar raakt ook aan de drang van de mens naar een plek om zich thuis te voelen.’ Boekenkrant (vier sterren)

‘Een boek dat de lezer bij het nekvel grijpt.’ Gazet van Antwerpen

 ‘Dorrestein zou Dorrestein niet zijn als ze niet met veel vaart, vlotte dialogen en geestige hersenspinsels haar plot zou ontvouwen.’ Het Parool

‘Heel goed gedaan, dat onbehagen van de personages en die gemeenschap vol geheimen. Een mooie roman. Een echte Dorrestein.’ Ingrid Hogervorst, Tros Nieuws Show

 Reddende engel geeft een speelse twist aan het genre, en is een onverschrokken, nuchter adieu.’ De Volkskrant

‘Reddende engel is een prachtig verhaal over eenzaamheid, genegenheid en ergens bij willen horen. Over loslaten, vergeving en liefde. Het is een prachtige roman die vaker dan één keer gelezen moet worden om niets te missen en alles in je op te nemen.’ Boekenz.nl

‘Ik ben een fan van Renate Dorrestein.’ Paul Witteman in de Varagids.

‘Een vintage Dorrestein: een spannende psychologische roman vol onweersbuien en gekletter van regen.’ Jet Steinz in de digitale Volkskrant.

‘Dorrestein weet al deze lagen en elementen op een bijzonder knappe manier in haar spannende verhaal te verweven, maar ook als pure gothic novel valt er veel aan Reddende engel te beleven.’ LiterairNederland.nl 

‘Wijsheden met een ernstige ondertoon zijn schijnbaar willekeurig door het verhaal gestrooid. Ze maken Dorresteins roman tot en aantrekkelijke leeservaring.’ Friesch Dagblad

‘Het plezier van het schrijverschap spat ervan af. Met een uitstekend plot schrijft ze een weergaloos goed boek, zoals we van haar gewend zijn.’ Arno Koek, lid van het boekenpanel van DWDD en eigenaar van boekhandel Blokker in Heemstede.